دوره آموزشی ریاضی دهم فصل سوم

آموزش ریاضی دهم – فصل سوم ( توان و ریشه )

وضعیت فعلی
ثبت‌نام نشده
قیمت
50 هزار تومان
شروع کنید
یا

دوست خوبم سلام ،
 به دوره آموزشی ریاضی دهم فصل سوم خوش اومدین. فصل سوم ریاضی دهم در مورد مبحث توان و ریشه هستش ،تو این فصل با فرجه های زوج و فرد رادیکال ها و همچنین نحوه ساده سازی اونها آشنا میشین ، ضمنا یاد میگرین که چطور میشه یک عبارت رادیکالی رو به عبارت توانی و برعکس تبدیل کرد ، تا جایی که امکان داشته مطالب این فصل با حل مثال های مختلف براتون ساده سازی شده ضمنا در این دوره آموزشی کلیه مثال ها و تمرینات کتاب درسی با ساده ترین شیوه ممکن بصورت کامل حل براتون کردیم.

برای مشاهده درسنامه های رایگان فصل سوم ریاضی دهم به پایین همین صفحه مراجعه کنید.

درسنامه اول – رابطه میان توان و رادیکال ( رایگان )

  • آنچه خواهید آموخت : آشنایی با فرجه 2 و 3 در رادیکال ها ، خارج کردن یک عدد از رادیکال ، کار کردن با اعداد منفی در رادیکال ها
  • زمان درسنامه : 20 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 7 سوال

اولین مفهومی که برای توان ها باید بدونین این هستش که هر عدد منفی چنانچه به توان یک عدد زوج برسه ، مثبت میشه و اگه به توان یک عدد فرد برسه به همون شکل یعنی منفی باقی میمونه. به مثال های ساده زیر دقت کنین.

(-۲)۳ = – ۸           عدد منفی به توان یک عدد فرد (۳) منفی باقی ماند

(-۲)۲ = +۴                     عدد منفی به توان یک عدد زوج (۲) مثبت شد

همانطوری که احتمالا میدونین رادیکال برعکس توان رسوندن هستش و متناسب مفهومی که برای توان رسوندن اعداد منفی گفته شد ، خروجی یک رادیکال با فرجه زوج همیشه مثبت خواهد بود و خروجی یک رادیکال با فرجه فرد میتونه هم مثبت باشه و هم منفی به یع تعبیر دیگه زیر رادیکال با فرجه زوج هم اعداد منفی میتونن قرار بگیرین و خروجی اونها منفی بشه و عبارت زیر رادیکال با فرجه زوج فقط و فقط حق داره اعداد مثبت رو قبول کنه ، خوب مقدمه کافیه برای درک بهتر آنچه گفته شد درسنامه اول این مبحثو نگاه کنین تا درک بهتری نسبت به مطالب گفته شده پیدا کنین.

درسنامه دوم – محاسبه تقریبی رادیکال ها ( رایگان )

  • آنچه خواهید آموخت : محاسبه تقریبی رادیکال ها بصورت ذهنی ، محاسبه ریشه دوم – ریشه سوم و …. ، کوچک و بزرگ شدن اعداد زیر رادیکال ،
  • زمان درسنامه : 38 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 13 سوال

تو این درسنامه قراره یاد بگیرین که به صورت تقریبی و ذهنی حدود یک رادیکال رو حدس بزنین مثلا ما میدونیم که رادیکال ۹ میشه ۳ ، و همچنین میدونیم که رادیکال ۱۶ میشه ۴ خوب حالا اگه عددی بین ۹ و ۱۶ انتخاب بشه و بخوایم رادیکالشو حساب کنیم جوابش بین ۳ و ۴ خواهد بود یعنی میشه ۳ و خورده ای

مثال : رادیکال ۱۲ حدودا میشه ۳ و خورده ای

مثال : رادیکال ۲۶ حدودا میشه ۵ و خورده ای ( بخاطر اینکه از عدد ۲۵ بیشتر و از عدد ۳۶ کمتره پس جواب رادیکالش حدودا میشه بین ۵ و ۶ )

درسنامه سوم – ساده کردن عبارت های رادیکالی ( رایگان )

  • آنچه خواهید آموخت : ساده کردن توان اعداد با فرجه رادیکال ، فرق بین فرجه های فرد و فرجه های زوج هنگام ساده سازی کسرها ، ارتباط قدرمطلق با فرجه های زوج رادیکال ها ، مقایسه عبارت های رادیکالی و توانی
  • زمان درسنامه : 30 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 8 سوال

هدف این درسنامه این هستش که ساده کردن عبارت های رادیکالی رو به شما یاد بده و شمارو با نحوه ساده کردن عبارت های توانی و رادیکالی بصورت ترکیبی آشنا کنه . یکی از نکاتی که توی این درس یاد میگیرین این مورد هستش که اگه عبارت زیر رادیکال با فرجه فرد ( مثلا فرجه ۳ ) منفی باشه میشه ، میشه اون منفی رو از زیر رادیکال خارج کرد.

درسنامه چهارم – ضرب و تقسیم رادیکال ها ( رایگان )

  • آنچه خواهید آموخت : قوانین مربوط به ضرب کردن رادیکال ها ، ساده سازی رادیکل ها با توان های مختلف ، تبدیل رادیکال به عبارت توانی و برعکس
  • زمان درسنامه : 40 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 8 سوال

ضرب و تقسیم رادیکال ها زمانی امکان پذیره که فرجه های یکسان داشته باشن . نکته دیگه ای که توی این درس در موردش صحبت میکنیم این هستش که توان های کسری رو میشه به رادیکال تبدیل کرد و برعکس ، به تصویر زیر دقت کنید.

تبدیل توان کسری به رادیکال

بخش دوم : اتحادها و ساده سازی کسرها

درسنامه اول – اتحاد چاق و لاغر

  • آنچه خواهید آموخت : تجزیه و ترکیب اتحاد چاق و لاغر ، تکنیک ویژه لپ کلام برای اتحاد چاق و لاغر ، x3-y3 = (x-y)(x2+xy+y2) و x3+y3 = (x+y)(x2-xy+y2)
  • زمان درسنامه : 21 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 5 سوال

تو این درسنامه در مورد اتحاد چاق و لاغر صحبت میکنیم. فرم اتحاد چاق و لاغر به شکل زیر هستش.

X3 – y3 = ( x – y ) ( x2 + xy + y2 )

X3 + y3 = ( x + y ) ( x2 – xy + y2 )

برای اینکه توی سوالات گیج نشین و بتونین بدرستی اتحاد چاق و لاغر رو پیاده سازی کنین کافیه که توان های ۳ رو حذف کنین تا ترم لاغر بدست بیاد و دقت داشته باشین جمله وسط ترم چاق همیشه علامتش با ترم لاغر فرق میکنه و قرینه اون هستش. به تصویر زیر دقت کنین.

اتحاد چاق و لاغر

درسنامه دوم – اتحاد مکعب دو جمله ای

  • آنچه خواهید آموخت : تجزیه و ترکیب اتحاد مکعب دو جمله ای ، (a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3
  • زمان درسنامه : 24 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 5 سوال

اتحاد مکعب دو جمله ای : خلاصه بگم توی درسنامه دوم اتحاد معکب دو جمله ای رو یاد میگیریم و فرم اتحاد به شکل زیر هستش

( a + b )3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3

( a – b )3 = a3 – 3a2b + 3ab2 – b3

یادتون باشه که توی تست ها بشدت بشدت بشدت از اتحادها استفاده میشه پس این فرمول ها رو جدی بگیری و ساده از روشون رد نشین و عمیقا مطالعه کنیدشون.

اتحاد معکب دو جمله

درسنامه سوم – ریشه مخرج عبارت های گویا

  • آنچه خواهید آموخت : مضارب یک عبارت گویا ، محاسبه ریشه ای که مخرج کسر را تعریف نشده می کند ،
  • زمان درسنامه : 16 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 4 سوال

مهمترین نکتته ای که توی این درسنامه یاد میگیرین این موضوع هستش که مخرج کسرها حق ندارن صفر بشن ، به اصطلاح ما ریشه های مخرج رو حساب میکنیم و ایکس مخالف اون عدد میشه ، البته اینم بگم که بحث ریشه مخرج و در واقع محاسبه دامنه تابع موضوعی هستش که توی یازدهم تکمیل میشه و بعدا در موردش بیشتر با هاتون صحبت خواهیم کرد….

ریشه مخرج کسر

درسنامه چهارم – ساده کردن عبارت های گویا

  • آنچه خواهید آموخت : ساده کردن صورت و مخرج کسرها به کمک اتحاد ها ( این درسنامه بسیار شیرین و جذاب هستش )
  • زمان درسنامه : 32 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 10 سوال

هدف این درسنامه این هستش که دانش آموزان بتونن عبارت های گویا ( کسری ) رو ساده کنن و در کنار این ساده کردن ها بتونن فاکتور گیری انجام بدن و بیشترین هدف این درسنامه این هستش که عملیات فاکتور گیری از عبارت های متغیری رو به شما آموزش بده به تصویر زیر دقت کنید.

ساده کردن عبارت های جبری

درسنامه پنجم – گویا کردن مخرج کسرها

  • آنچه خواهید آموخت : گویا کردن مخرج کسرها با فرجه 2 و فرجه 3
  • زمان درسنامه : 20 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 13 سوال

تو این درسنامه در مورد گویا کردن مخرج کسرها صحبت میکنیم بعنی حالت هایی که مخرج کسر دارای یک عبارت رادیکالی هستش و قصد ما این هستش که اون رادیکال رو به طریقی از بین ببریم. در حالت کلی مخرج یک کسر یا فرجه زوج ( فرجه ۲ ) داره یا اینکه کسری رو بررسی میکنیم که فرجه فرد ( فرجه ۳ ) داره
برای کسر هایی که فرجه های زوج ( فرجه ۲ ) دارن از اتحاد مزدوج استفاده میکنیم و شروع به ساده سازی میکنیم و برای فرجه فرد ( فرجه ۳ ) از اتحاد چاق و لاغر برای ساده سازی رادیکال های مخرج استفاده میکنیم.

گویا کردن مخرج کسر

درسنامه ششم – مخرج مشترک عبارت های گویا

  • آنچه خواهید آموخت : مخرج مشترک گرفتن عبارت های رادیکالی به وسیله گویا کردن مخرج کسرها
  • زمان درسنامه : 24 دقیقه
  • تعداد سوالات حل شده : 7 سوال

خلاصه به درسنامه آخر این فصل رسیدیم توی این درسنامه در مورد مخرج مشترک گیری عبارت های گویا باهاتون صحبت میکنیم بخاطر پیچیدیگی این بخش توصیه میکنم که به درسنامه ششم رجوع کنید تا تسلط کامل بر روی فصل پیدا کنید.

6 دیدگاه دربارهٔ «آموزش ریاضی دهم – فصل سوم ( توان و ریشه )»

    1. مهندس رضا منصف

      سلام دوست خوبم در حد کتاب درسی فقط ریشه دوم و سوم بررسی شده ، هرچند سایر ریشه‌ها هم مثل همین دو ریشه هستن و فرق خاصی ندارن ، منظور دقیقتون از ریشه nام چی هستش ، چون ساده سازی هر نوع ریشه ای رو در حالت کلی یاد دادم.

  1. سلام خیلی از تدریس و روش هاتون راضی ام همیشه تو جمع توان با پایه ها ی مساوی مشکل داشتم اما شما نه بلکه اون رو یادم دادید بلکه چیزهای زیادی هم به علم من افزوده شد ازتون بی حد اندازه سپاس گذارم خیلی بزرگوارید

  2. سلام واقعا خیلی زحمت می کشید خیلی فیلم های خوب و مفید ارئه می کنید می دونم و مطمئن هستم که بقیه هم بادیدن تدریس بی نهایت عالی شما دبیر محترم با من هم عقیده میشن . از نظر من دانش آموز بی نظیرید بی نظیر ………………….

دیدگاهتان را بنویسید

پیمایش به بالا