کمیت های فیزیکی

آموزش کمیت های اصلی و کمیت های فرعی فیزیک دهم

فیزیک دانان با مشاهده پدیده های فیزیک سعی می کنند که روابط میان اونها رو کشف و در واقع الگو و نظم خاص میانی آنها بیابند و سر آخر فرمولی ساده برای اون ارائه کنند . در این میان مدل ها و نظریه های فیزیکی ثابت نبوده و همواره تغییر می کند بصورت مثال مدل اتمی در طول سال های مختلف تغییراتی داشته است که جزییات بررسی این مدل ها خارج از بحث این درسنامه است .

حال به بررسی انواع مختلف کمیت های فیزیک می پردازیم

دسته اول کمیت های فیزیکی ، کمیت های اسکالر یا نرده ای است که در این دسته از کمیت ها فقط با یک عدد بصورت کامل می توان ، کمیت مورد نظر رو توصیف کرد بصورت مثال برای توصیف یک شخص هنگامی که می گوییم جرم یک شخص 60 کیلو گرم بوده و یا قد شخص 179 سانتی متر متر است در این صورت ابهامی در ذهن مخاطب باقی نمانده و توصیف شخص به اتمام می رسد به کمیت هایی که فقط با یک عدد توصیف می شوند کمیت های نرده ای می گویند. بصورت خلاصه با بیان یک عدد و یکا می توان این دسته از کمیت ها را مشخص کرد.

دسته دوم کمیت های فیزیکی ، کمیت های برداری است. در این دسته علاوه بر عدد و یکا باید به جهت هم اشاره کرد بصورت مثل وقتی می گوییم شخصی سه متر حرکت کرده است باید مشخص شود که این سه متر در چه جهتی بوده است.

در یک دسته بندی دیگه میشه کمیت های فیزیکی رو به کمیت های اصلی و کمیت های فرعی تقسیم بندی کرد در مجموع 7 کمیت اصلی داریم و تعداد خیلی خیلی زیادی کمیت فرعی داریم که از ترکیب کمیت های اصلی ساخته شده اند…

کمیت های اصلیطولجرم زماندمامقدار مادهشدت الکتریکیشدت روشنایی
نام یکامترکیلوگرمثانیهکلوینمولآمپرکندلا (شمع)
نماد یکاmkgsKmolAcd

برای جزییات بیشتر در مورد کمیت های فیزیکی و بررسی نکات بیشتر کتاب فیزیک پایه دهم کافیه درسنامه تصویری زیر رو مشاهده کنید .

برای دانلود درسنامه فوق با کیفیت بالا کافی است که بر روی << اینجا >> کلیک کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا